Nieuws

25-07-2020:

Ook wij van het Sint Antonius Abt gilde starten weer op nu het kan. We gaan schieten om een nieuwe Koning van ons gilde.

 

Na een half jaar rust vanwege het coronavirus is er nu weer wat meer mogelijk. We gaan ons tweejaarlijks Koningschieten inhalen. 

We beginnen met het bijwonen van de viering om 10:30 uur in de St. Willibrorduskerk. Na een koffietafel en korte vergadering gaan we richting de schutsboom om daar rond 13:30 uur te gaan schieten.

 

als het laatste stukje vogel naar beneden is gehaald en de schutter het opraapt kunnen we de nieuwe koning installeren. 

in plaats van een receptie komen we nu bij van de putten bij elkaar om nog wat na te praten, de receptie komt later.

iedereen is welkom vanaf 13:00 uur op het sint Antonius abt hof te Deurne.

26-05-2019:

Op zondag 26 mei werd het jaarlijkse verbroederingsschieten met de vier Deurnese gilde weer georganiseerd, dit jaar in Vlierden.

 

Er namen verdeeld over de vier gilden zo`n zestig leden mee aan de wedstrijd. De vogel bleef lang hangen en werd uiteindelijk tegen het einde aan naar beneden gehaald. Rick Damen van het Sint Hubertusgilde Liessel zorgde met het vierhonderdste schot dat de broederschapsdrager weer in Liessel blijft.

Ook de jeugd schoot op een vogel voor een nieuwe broederschapsdrager, er namen een zestal jeugdleden mee. Na een spannende wedstrijd schoot Willem Bankers van het Sint Antonius Abt gilde Deurne met het tweehonderdnegentiende schot de vogel naar beneden. Zo behouden wij bij de jeugd de broederschapsdrager, na Toontje van Hoof die vandaag het herrineringsschild ontving.

12-01-2019:

Op 12 januari vierden we onze jaarlijkse teerdag (patroonheilige). De dag begon voor ons met een heilige mis, om 10:00 uur in de St. Willibrorduskerk met Pastoor Paul Janssen en het herenkoor Deurne. Na een koffietafel en huldiging van onze jubilarissen legden we aan bij twee cafes in de Deurne. 

 

van 19:00 uur tot 20:00 uur was er een gelegenheid om de jubilarissen te feliciteren, er is een receptie bij gildehuis van de Putten. 

Jubilarissen zijn: Noud Strijbosch(65), Mies Aldenzee(60), Huub Manders(50), John Aldenzee(40), Arjan aldenzee(40), Noud Wilgers(40) en Wout Rovers(40).

 

 

04-06-2018:

Nicky Swinkels nieuwe Koning Sint Antonius Abt gilde Deurne.

 

Op kermismaandag 4 juni hebben we met ons gilde ons tweejaarlijks Koningsschieten gehad. We zijn s`morgens begonnen met een Eucharistie viering in de St. Willibrorduskerk te Deurne, waarna we een koffietafel en korte vergadering hadden bij van de Putten.

 

Op het Sint Antonius Abt Hof in Deurne zijn we s`middags met het programma begonnen. Jowan Aldenzee werd hier onttroont na zijn twee jaar Koningschap. Negen leden van het gilde streden om de nieuwe Koning te worden, na een spannende strijd en een gezellige middag voor toeschouwers schoot Nicky de vogel met het 213de schot van de boom.  Door het oprapen accepteerde hij het Koningschap voor de komende twee jaar. Na de presentatie aan het B&W van Deurne werd er door het gilde een receptie aangeboden bij Gildehuis van de Putten voor de nieuwe Koning.