Nieuws

18-11-2022

Op vrijdag 18 november hebben we onze najaarsvergadering gehouden met aansluiten toepen.

 

Volgende jaar vieren we op 28 januari onze teerdag, deze keer weer eens met jubilarissen, namelijk:

Davy van Dam 25 jaar

Mies Aldenzee 65 jaar lid.

 

S`avonds van 19:00 uur tot 20:00 uur is er de gelegenheid tot feliciteren tijdens de receptie bij gildehuis van de Putten.

09-04-2022

op 9 april hebben we onze teerdag ingehaald. Waar in januari nog alles dicht was, hadden we nu een mooie dag. Na de heilige mis in de St. Willibrorduskerk hebben we een koffietafel met korte vergadering gehad. In de middag zijn we door Deurne getrokken en zijn we binnen geweest bij de sleutel en de brouwer. We sloten de dag af met eten bij gildehuis van de Putten. Het was een geslaagde dag! het begin van een jaar waarin we weer wat meer uit hopen te trekken.

01-08-2021

Op 1 augustus hebben we onze teerdag ingehaald, nu mocht het weer!

we zijn de dag begonnen met het bijwonen van de heilige mis in de St. Willibrorduskerk te Deurne, om daarna een koffietafel te hebben bij van de Putten.

in de middag hebben we in het centrum een vendelgroet gebracht en zijn we naar het pandje en plein 5 geweest. daarna zijn we weer terug naar van de Putten gegaan. Het was een geslaagde dag, mooi dat er weer wat kan.

26-07-2020:

Op 26 juli 2021 schoten we om een nieuwe Koning van ons gilde. vanwege de coronamaatregels deze keer niet tijdens Deurne kermis maar een gewone zonnige zondag.

 

We zijn s`morgens begonnen met een Eucharistie viering in de St. Willibrorduskerk te Deurne, waarna we een koffietafel en korte vergadering hadden bij van de Putten. 

rond 13:30 uur zijn we op Sint Antonius Abt hof begonnen met het programma, Koning Nicky werd onttroont na ruim twee jaar Koningschap, er werden lootjes getrokken door de deelnemers. Na opening door de Burgemeester, wethouder en notariaat gingen veel gildebroeders met elkaar de strijd aan. Na een spannende wedstrijd schoot uiteindelijk tamboer Frankwin Wijnen de vogel naar de grond en kroonde zich zodoende tot nieuwe Koning voor de komende twee jaar. Na officieel te zijn ingericht werd een vendelgroet gegeven en verzorgde het B&W een rondje. Een receptie was vanwege corona niet mogelijk, we zijn als gilde terug naar gildehuis van de Putten gegaan om de dag af te sluiten onder het genot van een hapje en een drankje. Een geslaagde dag!

26-07-2020:

Ook wij van het Sint Antonius Abt gilde starten weer op nu het kan. We gaan schieten om een nieuwe Koning van ons gilde.

 

Na een half jaar rust vanwege het coronavirus is er nu weer wat meer mogelijk. We gaan ons tweejaarlijks Koningschieten inhalen. 

We beginnen met het bijwonen van de viering om 10:30 uur in de St. Willibrorduskerk. Na een koffietafel en korte vergadering gaan we richting de schutsboom om daar rond 13:30 uur te gaan schieten.

 

als het laatste stukje vogel naar beneden is gehaald en de schutter het opraapt kunnen we de nieuwe koning installeren. 

in plaats van een receptie komen we nu bij van de putten bij elkaar om nog wat na te praten, de receptie komt later.

iedereen is welkom vanaf 13:00 uur op het sint Antonius abt hof te Deurne.

26-05-2019:

Op zondag 26 mei werd het jaarlijkse verbroederingsschieten met de vier Deurnese gilde weer georganiseerd, dit jaar in Vlierden.

 

Er namen verdeeld over de vier gilden zo`n zestig leden mee aan de wedstrijd. De vogel bleef lang hangen en werd uiteindelijk tegen het einde aan naar beneden gehaald. Rick Damen van het Sint Hubertusgilde Liessel zorgde met het vierhonderdste schot dat de broederschapsdrager weer in Liessel blijft.

Ook de jeugd schoot op een vogel voor een nieuwe broederschapsdrager, er namen een zestal jeugdleden mee. Na een spannende wedstrijd schoot Willem Bankers van het Sint Antonius Abt gilde Deurne met het tweehonderdnegentiende schot de vogel naar beneden. Zo behouden wij bij de jeugd de broederschapsdrager, na Toontje van Hoof die vandaag het herrineringsschild ontving.

12-01-2019:

Op 12 januari vierden we onze jaarlijkse teerdag (patroonheilige). De dag begon voor ons met een heilige mis, om 10:00 uur in de St. Willibrorduskerk met Pastoor Paul Janssen en het herenkoor Deurne. Na een koffietafel en huldiging van onze jubilarissen legden we aan bij twee cafes in de Deurne. 

 

van 19:00 uur tot 20:00 uur was er een gelegenheid om de jubilarissen te feliciteren, er is een receptie bij gildehuis van de Putten. 

Jubilarissen zijn: Noud Strijbosch(65), Mies Aldenzee(60), Huub Manders(50), John Aldenzee(40), Arjan aldenzee(40), Noud Wilgers(40) en Wout Rovers(40).

 

 

04-06-2018:

Nicky Swinkels nieuwe Koning Sint Antonius Abt gilde Deurne.

 

Op kermismaandag 4 juni hebben we met ons gilde ons tweejaarlijks Koningsschieten gehad. We zijn s`morgens begonnen met een Eucharistie viering in de St. Willibrorduskerk te Deurne, waarna we een koffietafel en korte vergadering hadden bij van de Putten.

 

Op het Sint Antonius Abt Hof in Deurne zijn we s`middags met het programma begonnen. Jowan Aldenzee werd hier onttroont na zijn twee jaar Koningschap. Negen leden van het gilde streden om de nieuwe Koning te worden, na een spannende strijd en een gezellige middag voor toeschouwers schoot Nicky de vogel met het 213de schot van de boom.  Door het oprapen accepteerde hij het Koningschap voor de komende twee jaar. Na de presentatie aan het B&W van Deurne werd er door het gilde een receptie aangeboden bij Gildehuis van de Putten voor de nieuwe Koning.